Luna plina in Scorpion, 19 mai 2019, intensitate extrema, echilibrare karmica, vindecare prin altruism Skip to main content
Luna plina in Scorpion, 19 mai 2019, intensitate extrema, echilibrare karmica, vindecare prin altruism

Duminica, pe 19 mai, este Luna plina in Scorpion, la ora 00.12, ora Romaniei. Desi, apararent luna va arata ca fiind plina chiar cu doua zile mai devreme, acesta este momentul de varf al opozitiei pe care o face Soarele in Taur cu Luna in Scorpion.

Luna plina in Scorpion creeaza nevoia de a ne cufunda adanc in propriile sentimente. Infuzeaza o puternica dorinta de schimbare emotionala, mai mult ca niciodata, chiar daca nu este usoara si poate implica multe alte schimbari. Relatiile superficiale nu mai sunt satisfacatoare, deoarece nu purifica destul si nu stimuleaza o evolutie spirituala accelerata.

Luna plina este in opozitie cu Mercur, ceea ce inseamna ca gandirea centrata pe sine si ultra rationala poate duce la neintelegeri , la certuri si tensiuni. Luna in opozitie cu Mercur creeaza sinergia sau conflictul intre mintea rationala si instinctul brut. Se pot resimti erotism extrem, conflicte interioare puternice, mocnite, care cer ajustari emotionale si vindecarea amintirilor traumatice.

CITESTE OAMENII DE STIINTA AU DESCOPERIT CUM POTI CONTROLA GANDURILE

Tema majora a lunii pline din mai consta in agresivitate si victimizare. Polaritatile evidentiate sunt cele legate de munca si casa, ca forte care pot fi opuse intre ce are omul nevoie si ce vrea. Tensiuni interne si externe pot duce la conflicte pesonale si crize care secatuiesc de energie. Casa, familia si relatiile intime vin in atentie in urma lunii pline. Emotiile si instinctele legate de toate acestea ating apogeul pe data de 19 mai 2019.

Soarele este aliniat cu planeta Algol, o influenta nefasta, care instiga la violenta, agresivitate. Algol favorizeaza aparitia sau rememorarea unor evenimente dureroase, a pierderilor, unele asociate cu ghinion, boala sau dezastre naturale. Pozitionarea planetei Pluto contrabalanseaza influenta negativa a lui Algol. Invita la o intelegere superioara, profunda, la clipe de interiorizare si de reflectare, la o transformare pozitiva prin acceptare, sacrificiu si daruire. Acestea pot echilibra balanta egoismului si a gandirii excesive, a victimizarii. Este o sansa de constientizare a stimulilor emotionali care declanseaza comportamentele distructive.

Gandirea polarizata, duala, egotica, e cauza pentru care impartasim mai greu ce simtim, cat si motivul dezvoltarii egoismului si lipsei de compasiune. Din cauza acestei tendinte a mintii, in contextul astral al lunii pline, discutiile si negocierile pot fi problematice. Este necesara linistirea mintii, concentrarea la un nivel mai profund, detasarea de circumstante, contactul intim cu propriile emotii si sentimente adanc ingropate. Interactiunile umane vor fi mult mai intense. Relatiile vor evolua la un nivel mai profund sau se vor destrama.

CITESTE DE CE TIPA OAMENII UNII LA ALTII ATUNCI CAND SE CEARTA

Constiinta subconstienta permite o perspectiva echilibrata si impartiala, neutra, asupra relatiilor personale, care vor reprezenta cea mai mare provocare a momentului. Vor iesi cu usurinta la iveala dinamica relatiilor sau sentimentele negative care provoaca dizarmonie.

Practica empatia sporita pentru semeni, pentru cei  cei mai putin norocosi sau aflati in nevoi si in suferinta. Luna plina creeaza un moment de o intesitate extrema, care faciliteaza echilibrul karmic prin sacrificiu si voluntariat. Este o buna ocazie de a potoli pornirile agresive, de a anihila violenta interioara, de a vindeca furia si fostele traume, prin acte de caritate si donatii, prin a-ti muta atentia de la sine mai mult catre cei din jur.

Aspectul astrologic pe care il formeaza aceasta luna plina sensibilizeaza si poate afecta in special tot ceea ce tine de organele genitale si de aparatul reproducator. Asadar, grija sporita la aceste zone.

Se recomanda practica disciplinata, constienta, bazata pe intentii clare, de purificare emotionala, de curatare a traumelor, a poverilor din trecut. Se practica detasarea de influentele exterioare. Sunt de folos asanele si meditatiile care sporesc intuitia si echilibreaza ratiunea si emotiile. Este un moment prielnic de exersat si de dus la un nivel superior rabdarea, bunatatea, compasiunea, empatia, daruirea de sine, altruismul.

 

Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

Comenteaza cu Facebook