Mark Dyczkowski, învățat al Shivaismului Kashmirian Skip to main content
Mark Dyczkowski, învățat al Shivaismului Kashmirian

Mark Dyczkowski este unul dintre cei mai mari învățați în viață ai Shivaismului Kashmirian, discipol al ultimului maestru shivait Sri Lakshmanjoo, dar și doctor în științe shivaite la Universitatea Oxford, acolo unde a cercetat Shivaismul Kashmirian sub îndrumarea profesorului Alexis Sanderson.

Mark și-a petrecut 40 de ani din viață studiind hinduismul și nu numai și este considerat o autoritate în Shaivismul Tantric. El a publicat o multime de lucrari de-a lungul vieții, însă cele 12 volume din Manthanabhairava Tantra l-au făcu celebru.

Mark Dyczkowski este afiliat la mai multe insituții academice din India și a predat și în cadrul a numeroase universități de renume din Europa și SUA.

Pentru a-și perfecționa practica și pentru a-și completa cunoștințele, Mark a studiat sitarul în toți acești ani de cercetare, fiind elevul maestrului Budhadiya Mukherjee. Mark a adunat peste 1.500 de compoziții la sitar și a susținut numeroase concerte în lumea întreagă.

În prezent, Mark Dyczkowski trăiește în Varanasi, India, pe malul râului Gange, acolo unde predă Shivaism Kashmirian și cântă la sitar pentru publicul dornic să îl asculte.

 

*Mark va veni în România în luna iunie a acestui an, pentru a susține sesiuni de mantre shivanite în cadrul festivalului Yogasat. De asemenea, Mark va susține în fiecare seară câte un concert la sitar. Pentru a afla mai multe despre festival, intră aici.

Comenteaza cu Facebook