Raul Sebastian Puscas: „Scopul fiecărui yoghin este de a ajunge la Samadhi.” Skip to main content
Raul-Sebastian-Puscas-instructor-yoga

Raul Sebastian Puscas practică yoga de 3 ani, obținând certificatul de instructor yoga în urmă cu 1 an la Shanti Spiritual Center din munții Apuseni.

Timp de 5 ani a lucrat ca și însoțitor de zbor, călătorind și întâlnind oameni și culturi diferite care l-au ajutat să se deschidă, să se cunoască și să treacă de prejudecăți.

Citește și: 5 asane care sporesc concentrarea

Prin practica yoga trăiește mai conștient, a învăța să respire, să trăiască în prezent, să nu îi fie frică de eșec și să descopere energiile vitale din propriul corp.

Mai multe despre Raul în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Am obținut certificatul de profesor Yoga 200 ore la Shanti Spiritual Center din munții Apuseni, în septembrie 2020.  Este o alianță cu Yoga Vidya School din Rishikesh . Datorită pandemiei zborurile spre India au fost anulate.

Image
Raul-Sebastian-Puscas-instructor-yoga

Timp de 5 ani jumătate am lucrat pe avion, însoțitor de zbor la o companie din Orientul Mijlociu. Am călătorit în peste 60 de țări unde am întâlnit oameni din toata lumea și culturi foarte diferite. Călătorind și cunoscând oameni frumoși m-am deschis în fața lor și am trecut peste prejudecățile create de societate.(cum sunt îmbrăcați, culoarea pielii, religie/credință, etc..)

Am văzut și am început să apreciez frumusețea adevărată a oamenilor fără să îi judec și să îi cataloghez. Călătoritul m-a ajutat să mă cunosc mai bine și să îmi conștientizez trecutul, traumele și cum vreau să îmi trăiesc viața cu adevărat.

Citește și: Moksha, scopul suprem al fiecărei ființe umane 

Practic Yoga de 3 ani, am avut șansa să practic în studiouri din India și Bali. Sunt profesor de Yoga în Romania de 1 an.

Image
Raul-Sebastian-Puscas-instructor-yoga

La studioul nostru “Mudra” din Tg Mureș practicăm Ashtanga, Hatha și Yin Yoga. La fiecare clasa de yoga după asane facem pranayama (kapalabhati si nadi shodhana) iar la final o mediație ghidata sau mindfulness.

Nivelul de evoluție spiritual a unui om este data de omenia lui.

Fiecare persoana alege tipul de yoga și cât de mult să intre în aceasta cultura, în funcție de gradul lor de spiritualitate. Pentru unii este doar un stretching, atâta pot, atâta fac.

Yoga este oprirea fluctuațiilor mintii, unirea cu creația.

Trăiesc mult mai conștient de când practic yoga, am învățat să respir și să trăiesc în prezent. Îmi iubesc corpul, mă accept și mă iubesc așa cum sunt și pe interior. Nu îmi este frica de eșec, iubesc să ies din zona de confort. Am descoperit prin yoga energiile vitale care trăiesc în corp, cât de importantă este respirația și legătura cu mintea. Chakrele blocate și legătura cu bolile sau blocajele mentale.

Asanele detensionează mușchii și învață discurile să funcționeze corect din nou. Orice organ nefolosit creează alte probleme la alte organe care încearcă sa compenseze.

Recomand yoga la locul de munca, în occident se practica, iar în scoli ar fi genial sa se introducă, multa slava celor care reușesc să implementeze!

Image
Raul-Sebastian-Puscas-instructor-yoga

Scopul fiecărui yoghin este de a ajunge la Samadhi, unificarea cu divinul.

Maeștrii mei sunt profesorii care m-au introdus mai adânc în tainele yoga: Călin David, Semida David și Prashant Jakhmola, dar nu pot spune ca îi urmez, am drumul și destinul meu.

Mulțumesc Universului și lui Dumnezeu pentru ceea ce sunt și viața pe care o am. ”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook