Serenciuc Zsuszanna: „Practica zilnică este secretul rezultatelor obținute prin yoga.” Skip to main content
Serenciuc-Zsuszanna-instrutor-yoga

Serenciuc Zsuszanna are 51 de ani, inginer de profesie iar 12 ani predă yoga, de 6 ani fiind instructor yoga full time. Practică yoga de 24 de ani iar primul curs de instructor yoga l-a urmat în 2009. Este inițiată în meditația tradițională himalaiană a lui Swami Rama, fiecare zi a ei începând cu practica meditativă și conștientizare.

Yoga a schimbat totul în viața ei, de la alimentație, percepție, încrederea în sine, până la relațiile cu cei din jur. Consideră că secretul rezultatelor obținute în yoga este practica zilnică.

citește și: Cum s-a pierdut esența Yoga? Între spiritual și comercial

Mai multe despre Zsuszanna în articolul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Mă numesc Serenciuc Zsuszanna, am 51 de ani sunt căsătorită și am 2 fete de 24 și 19 ani. Locuiesc în Timișoara, sunt inginer de profesie dar de 6 ani am schimbat această profesie în ,,instructor de yoga”. Toate cursurile de specializare le-am terminat la Budapesta. Primul a fost cel de instructor yoga pentru copii în anul 2009. În anul 2012 am terminat un curs de specializare –Terapie prin mișcare- unde am învățat cât de mult înseamnă mișcarea pentru copii și cât de mult poate ajuta în rezolvarea diferitelor probleme. În anul 2014 am obținut diploma de instructor yoga pentru adulți Vinyasa Flow Yoga certificată Yoga Alliance. Din anul 2015- dau mai departe experiența mea în yoga  pentru copii într-un curs autorizat de Yoga Allince pentru cei care doresc să devină Instructori de yoga pentru copii. În ianuarie 2017 am absolvit la Budapesta cursul de instructor Aerial Yoga. Iar ca și proiect de viitor este Sup Yoga.

Image
Serenciuc-Zsuszanna-instrutor-yoga

Yoga este viața mea. Tot ceea ce fac este legat de yoga. Când ajung la grădiniță, unde am ore de yoga cu copiii, ei chiar mă strigă: ,, Yoga, ai venit!”. Practic yoga de 24 de ani.

De când am început să practic asanele am simțit că este ceva diferit, nu este doar un sport este mult mai mult. Mă simțeam foarte bine fizic și chiar și cei din jurul meu au observat că am început să mă schimb. Eram mult mai calmă și lucrurile care mi se păreau complicate înainte, acum mi se păreau rezolvabile. Aveam mai multă încredere în mine și cumva ceva din interiorul meu îmi dicta întotdeauna ce trebuie să fac.

Citește și: Cum să previi accidentarea încheieturilor când practici yoga

Yoga a schimbat totul în viața mea. Am renunțat la jobul de inginer și acum am studioul meu de yoga, am un magazin online cu accesorii yoga și fac terapii energetice. Am schimbat dieta pe care o aveam și sunt vegetariană de 12 ani. Relația mea cu copiii mei s-a îmbunătățit considerabil, pentru că tot ceea ce învățam puneam în practică prima data cu ei.

Practic yoga zilnic (acesta este secretul rezultatelor obținute prin yoga).

Acum 12 ani când am început să predau yoga aveam 1 ora de yoga cu copiii și 1 oră cu adulții. În prezent am ajuns la 20 de ore pe săptămână.

citește și: Rolul asanelor în practica yoga

Yoga este un sistem de mișcare extraordinar. Aș putea să scriu o carte cu poveștile oamenilor care au început să facă yoga împreună cu mine și cum viața lor s-a îmbunătățit considerabil. Văd efectele extraordinare ale yoga asupra copiilor de grădiniță și școlarilor. Da, cred că yoga poate aduce și chiar aduce schimbări semnificative în lume. De la un an la altul tot mai mulți oameni descoperă efectele benefice ale yoga. Am avut proiecte susținute de companii la locul de muncă, oamenii când terminau programul de lucru făceau 1 oră de yoga și plecau acasă simțindu-se plini de energie și relaxați. Pentru sistemul de învățământ proiectul meu este să pregătesc cât mai mulți instructori de yoga pentru copii care să poată da mai departe pasiunea lor pentru yoga copiilor. După părerea mea toată lumea ar trebui să facă yoga, astfel am trăi într-o lume mult mai sănătoasă, echilibrată și conștientă.

Image
Serenciuc-Zsuszanna-instrutor-yoga

Am pornit de la yoga sportivă, dar acum consider că fac yoga conștientă. Practic meditația. Sunt inițiată în meditația tradițională himalaiană a lui Swami Rama. Fiecare oră a mea începe cu conștientizare și meditație, dar totodată consider că înseamnă să meditezi și să spui o rugăciune sau să intri în conexiune cu sinele tău superior sau pur și simplu în fiecare seară să fii recunoscător pentru ceea ce ți s-a întâmplat în ziua respectivă.

Urmăresc mai multe personalități din viața yoga. M-a impresionat foarte mult viața lui Swami Rama și a lui Iyengar.  Îmi place mult Sadhgur, Seane Corn, Tara Stiles, dar consider că poți găsi un maestru în fiecare om cu care te întâlnești, fie că este mai în vârstă și are experiență de viață sau este doar un copil.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook