Workshop de meditatie cu Val Voicu Skip to main content
Perioada
9 noiembrie orele 10.00 - 13.00
Workshop de meditatie cu Val Voicu

INSPIRATION & Positive energy

Workshop de meditatie cu Val Voicu 

9 noiembrie orele 10.00 - 13.00

Teme abordate:

- importanta pratyahara (retragerea atentiei) in practica 

- stiinta mantra (explicatii si exercitii practice)

- asane si posturi premergatoare care imbunatatesc concentrarea. 

Pratyahara insasi este considerata ca fiind yoga, deoarece este cea mai importanta ramura in sadhana yoga.” (Swami Sivananda)

Sadhana yoga reprezinta practica stabila, consecventa. Dintre cele opt ramuri ale practicii yoga, descrise de Patanjali in Yoga Sutras, Pratyahara este a cincea si consta in controlul simturilor. Dupa ce discipolul se obisnuieste cu practica primelor ramuri: yama, niyama, asana si pranayama, poate trece la pratyahara, o etapa importanta, premergatoare meditatiei.

O viata traita constient, moral, dezvoltarea capacitatii de observare, practica fizica a asanelor si sincronizarea cu respiratia sunt ramurile pe care discipolul trebuie sa le cunoasca si sa le practice spre a fi pregatit pentru pratyahara. 

Din pacate, nu se vorbeste prea mult despre pratyahara. Insa, fara aceasta ramura, practica yoga nu poate fi dezvoltata si desavarsita, ca stiinta perfecta. Scopul si esenta yoga constau in atingerea si realizarea ultimei ramuri, samadhi. Ultimele trei ramuri, dharana, dhyana si samadhi reprezinta un singur proces, numit samyama sau meditatie. Yama si niyama purifica si asigura o stare de multumire. Asana pregateste corpul si il face mai puternic, rezistent si flexibil, pentru a sta cu usurinta in meditatie. Pranayama dezvolta energia vitala.

Citeste mai mult aici 

Inscrieri pe hathayogaseva@gmail.com 

Contributie: 90 ron

Comenteaza cu Facebook