Skip to main content
5 asane care inlatura greata

Senzatia de greata este extrem de neplacuta, insa medicamentele antivomitive au efecte secundare nedorite precum starea de somnolenta acuta. Ceea ce nu stiai este ca poti practica yoga pentru a scapa de greata intrucat o serie de asane sunt eficiente in combaterea acestui simptom.

Supta Virasana – aceasta asana este cea mai eficienta in combaterea senzatiei de greata. In momentul in care executi aceasta postura, diafragma se ridica si presiunea de pe ficat si stomac este luata. Asfel, senzatia de greata este ameliorata iar daca practici si respiratia abdominala in aceasta asana, te vei simti mult mai bine.

Citeste: MEDICINA AYURVEDICĂ: 5 TRUCURI PENTRU O DIGESTIE MAI BUNĂ

Viparita karani – aceasta asana nu numai ca indeparteaza senzatia de oboseala si relaxeaza, insa totodata regleaza dezechilibrele si stimuleaza oxigenarea la nivelul stomacului. Astfel, greata este diminuata.

Baddha Konasana – asana aceasta stimuleaza organele din cavitatea abdominala si indeparteaza blocajele. Combinata cu respiratia yoghina, Baddha Konasana este remediul excelent pentru greata.

Virasana (Postura eroului) – aceasta asana relaxeaza zona abdominala, ajutand stomacul sa se refaca si estompand senzatia de greata.

Citeste: RECOMANDĂRI AYURVEDA PENTRU ECHILIBRAREA EMOȚIONALĂ

 

Savasana – Savasana si respiratia abdominala reprezinta combinatia ideala pentru ameliorarea oricarei afectiuni, dar in special a senzatiei de greata. Stimularea circulatiei sanguine din cavitatea abdominala, deci mai buna oxigenare de la nivelul stomacului combat greata si alte probleme de natura digestiva.

Comenteaza cu Facebook