5 Asane pentru Glanda Tiroidă - Hipotiroidism Skip to main content
desen-asana

Tulburările tiroidiene sunt destul de frecvente la oamenii din întreaga lume. Tiroida este o glandă mică, situată la baza gâtului, care secretă hormoni responsabili de metabolism, de temperatura și de creșterea corpului. Practic, există două tipuri de tulburari tiroidiene: hipotiroidism – tiroida nu poate produce suficienți hormoni și hipertiroidism - glanda tiroida produce prea mulți hormoni.

Asanele sunt considerate a fi remedii naturale pentru aceste tulburărilor. Deși este posibil să nu poată vindeca imediat afecțiunea, acestea pot ajuta la menținerea sănătății gladei și la reglarea metabolismului, prevenind astfel alte complicații. Un studiu a demonstrat că 6 luni de yoga intens a ajutat femeile cu hipotiroidism și le-a redus nevoia de tratament cu tiroxină.

CITESTE 5 asane benefice pentru persoanele diagnosticate cu astm

Iată câteva asane yoga care pot ajuta la reducerea eficientă a hipotiroidismului. Aceste posturi de yoga pot ajuta la întărirea musculaturii și de asemenea, la reducerea efectelor hipotiroidismului asupra organismului. Persoanele care suferă de hipertiroidism ar trebui să evite asanele care întind gâtul. Acestea ar trebui să practice exerciții de respirație pranayama.

Image
Viparita Karani, Sarvangasana, Ustrasana, Setu Bandhasana, Halasana

1.Viparita Karani

Această asană este utilă pentru diverse afecțiuni, inclusiv hipotiroidism. Crește fluxul de sânge către glanda tiroidă și reglează funcția acesteia. În plus, această asană are un efect revigorant asupra minți. De asemenea, ajută la ameliorarea stresului, la vindecarea insomniei și la combaterea anxietății.

2. Sarvangasana

Sarvangasana ajută la menținerea sistemului endocrin. Această asană exercită presiune asupra glandei tiroide. Glanda tiroidă primește cea mai mare cantitate de sânge. Sarvangasana ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și la eliberarea secrețeie stagnante. Fluidizează circulația sângelui în zona gâtului și ajută la alimentarea tiroidei și inversarea hipotiroidismului.

3. Ustrasana

Această asană poate stimula glanda tiroidă prin întinderea gâtului și creșterea circulației sângelui în glandă. Practicarea acestei asane pentru tiroidă poate ajuta și la ameliorarea problemelor coloanei vertebrale. De asemenea, aduce o ușurare persoanelor cu astm. Cu toate acestea, această asană este de evitat în cazul în care aveți hernie sau ulcer. De asemenea, persoanele cu artrită, vertij și leziuni abdominale ar trebui să evite Ustrasana

4. Setu Bandhasana

Această asană este eficentă pentru tiroidă, în special pentru hipotiroidism. Întinde gâtul și îmbunătățește circulația sângelui în glanda tiroidă. Setu Bandhnasana este eficientă și pentru tratarea astmului, reducerea durerilor de cap și întărirea mușchilor. Femeile însărcinate în stadiul final ar trebui să evite această asană.

5. Halasana

Această asană ajută la întinderea gâtului și stimulează glandele endocrine. Cu toate acestea, această asană nu trebuie realizată de persoanele cu hipertiroidism, deoarece facilitează secreția hormonilor tiroidieni. Halasana ajută de asemenea, la întărirea mușchilor abdominali și mușchilor spatelui împreună cu relaxarea sistemelor nervoase autonome.

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

 

Comenteaza cu Facebook