6 tehnici yoga preventive impotriva coronavirus Skip to main content
6 tehnici yoga preventive impotriva coronavirus

Iata 6 tehnici preventive, impotriva riscului de coronavirus, care ajuta la intarirea imunitatii si la sporirea rezistentei organismului la boli si infectii.

! NU practicati pranayama fara indrumarea unui instructor autorizat. Pranayama NU se face pana cand nu este mintea linistita si concentrata. Pranayama NU se face decat dupa minim 6 luni de practica a asanelor. Tehnicile de respiratie pot fi FOARTE periculoase fara indrumare si practica sub ghidare CORECTE !

Tehnici Pranayama:

Kapalbhati Pranayama

Kapalbhati Pranayama este o tehnica Krya de curatare a sistemului respirator. Cei care au practicat-o frecvent si cu ghidare corespunzatoare au obtinut rezultate garantate. Este foarte eficienta in toate afectiunile respiratorii, precum astm, alergii si sinuzite. Calmeaza si echilibreaza mintea, diminueaza depresia si stimuleaza gandirea pozitiva.

Surya Bhedana Pranayama

Surya Bhedana Pranayama este o tehnica de respiratie care stimuleaza sporirea caldurii corporale. Se mai numeste respiratia pe nara dreapta. Este foarte eficienta si cea mai importanta tehnica mentionata in Hatha yoga Pradipika. Practica tehnicii Surya Bhedana Pranayama este ca o initiere in accesarea vitalitatii solare. Activeaza functiile organismului, se spune ca trateaza toate bolile cauzate de insuficienta oxigenului in sange, curata sinusurile frontale, este cea mai buna practica pentru raceli, gripe, tuse, astm sau probleme respiratorii.

Urmareste Yogasat pentru un articol dedicat acestor tehnici, in curand.

CITESTE 5 asane benefice pentru plamani

Asane:

ustrasana

Ustrasana

Postura camilei sporeste forta respiratorie si capacitatea pulmonara. Este de folos pentru imbunatatirea respiratiei, in general.

padahastasana

Padahastasana

Asana elimina energiile impure, in plan subtil, sporind rezistenta organismului. Combate oboseala, starea de lipsa de vitalitate, ajuta la un tonus fizic si psihic mai bun si creste vitalitatea.

CITESTE 4 asane pentru echilibrarea emotiilor

viparita karani

Viparita Karani

Imbunatateste circulatia sanguina din intregul organism. Stimuleaza metabolismul general. Are efect de relaxare fizica si nervoasa. Reduce stresul, anxietatea si este de folos in cazul tulburarilor de somn sau al insomniilor. Contribuie la oxigenarea corpului, la nivel celular.

balasana

Balasana

Postura copilului linisteste mintea. Are efecte relaxante, elimina stresul si oboseala. Indeparteaza grijile si este benefica pentru depresie. Ofera o senzatie de protectie si siguranta. Este de folos pentru echilibrarea si armonizarea emotionala.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook