7 asane yoga pentru rinita alergica Skip to main content
7 asane yoga pentru rinita alergica

Posturile yoga pot diminua simptomele suparatoare de rinita alergica, precum gat uscat si secretii nazale frecvente. Rinita alergica se manifesta adesea in spatiile urbane, in urma contactului cu alergeni, praf, polen etc. Provoaca inflamatie si sensibilitate pe caile respiratorii. Sistemul imunitar produce histamine pentru a combate efectele alergenilor. Astfel pot aparea senzatii de mancarime de ochi sau nas care curge aproape mereu. Alte cauze ale rinitei alergice sunt stresul, dieta inadecvata, care vulnerabilizeaza sistemul nervos si respirator.

Aproximativ 10-30% dintre adulti si 40% dintre copii sufera de rinita alergica pe plan international. Sunt doua tipuri de rinita alergica: acuta si cronica. Cea acuta se manifesta sezonier, in perioada primaverii si a toameni, cand sunt mai multi alergeni. Rinita cronica este permanenta si se manifesta la expunerea unor alergeni precum praful sau parul animalelor de casa.

Yoga poate fi un remediu alternativ natural si fara efecte secundare pentru rinita alergica. Posturile yoga diminueaza intensitatea simptomelor asociate acestei afectiuni. Anumite asane pot imbunatati respiratia, cat si functiile interne ale organismului, cat si starea mentala.

CITESTE 8 asane pentru relaxare fizica si mentala

Iata 7 asane utile in caz de rinita alergica:

Pavanamuktasana

pavanamuktasana

Ajuta la eliberarea gazelor intestinale. Se poate practica si de catre incepatori. Se recomanda practicarea dimineata, pe stomacul gol. Se mentine postura 10-60 secunde. Imbunatateste circulatia sanguina, elimina toxinele din corp si stimuleaza claritatea mentala.

Sethu Bandhasana

sethu bandhasana

Postura podului poate fi practicata si de incepatori. Se recomanda practicarea dimineata, pe stomacul gol. Se mentine postura 10-60 secunde. Reduce stresul si micsoreaza simptomele de depresie usoara, durerile de cap si oboseala.

Vrikshasana

vrikshasana

Postura copacului este de nivel incepator in Hatha yoga. Se recomanda practica dimineata, pe stomacul gol, cu ochii deschisi. Se mentine cate un minut pe fiecare picior. Are efecte benefice asupra sistemului nervos.

Virabhadrasana I

virabhadranasana

Postura luptatorului este de nivel incepator. Se recomanda practica dimineata, pe stomacul gol. Se mentine postura cate 20 de secunde pe fiecare picior. Este benefica pentru gat, plamani si piept. Imbunatateste respiratia si energizeaza organismul.

CITESTE 5 asane benefice pentru plamani

Trikonasana

trikonasana

Postura triunghiului este de nivel incepator in Vinyasa yoga. Se recomanda practica dimineata, pe stomacul gol, cu ochii deschisi. Se mentine postura 30 de secunde. Foarte utila pentru eliberarea de stres si pentru imbunatatirea starii fizice si mentale.

Ardha Chandrasana

ardha chandrasana

Postura jumatate de luna canalizeaza energiile selenare si este de nivel incepator in Hatha yoga. Se recomanda practica dimineata, pe stomacul gol. Se mentine postura 15-30 de secunde. Este folositoare pentru gestionarea stresului si deschide pieptul.

Salamba Sarvangasana

salamba sarvangasana

Postura statului pe umeri este considerata regina asanelor. Este de nivel avansat. Se recomanda practica dimineata, pe stomacul gol, preferabil cu intestinele golite. Se mentine postura 30-60 de secunde. Calmeaza sistemul nervos, reduce iritabilitatea si imbunatateste fluxul de sange din plamani.

Pentru a da rezultate, se recomanda ca suita de asane sa se practice zilnic.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

 

 

 

Comenteaza cu Facebook