Asane benefice în zile călduroase de vară Skip to main content
asane-vara

Probabil că ultimul lucru la care te gândești în timpul unei zile călduroase este să practici yoga sau orice alta forma de mișcare. Ei bine, unele asane au capacitatea de a îți răcori organismul, de aceea este indicat sa le practici în zilele toride de vara.

Vrksasana – denumită și postura copacului, aceasta asana liniștește mintea, oferă o stare de răcorire a corpului și fortifica organismul. Stai în Vrksasana cel puțin timp de 5 respirații, apoi muta-te pe celălalt picior și repetă.

Buddha Konasana – aceasta asana detensionează musculatura picioarelor și te poate ajuta, totodată, să învingi senzația de încălzire specifica zilelor călduroase de vara.

Prasarita Padottanasana – aceasta asana întinde mușchii picioarelor, ai soldurilor, precum și musculatura spatelui. Totodată, combate anxietatea și tensiunea. După ce te așezi în postura în mod confortabil, respiră abdominal imaginându-ți că expiri toată căldura din interior.

Anahatasana – aceasta asana face parte din Salutul Lunii și are un efect răcoritor asupra corpului. Efectuează postura cu mișcări line, respirând abdominal, și temperatura corpului tău va fi redusa cu fiecare respirație.

Simhasana – aceasta asana reduce tensiunea atât de la nivelul minții, cât și de la nivelul corpului. Astfel, reglează temperatura corpului mai ales în zilele caniculare de vara.

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Material susținut de YogasatShop