Asane puternice, benefice pentru minte | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
femeie-savasana

Creativitatea apare în momentele în care mintea este linistita. De aceea, yoga si meditația pot fi de mare ajutor persoanelor care au nevoie de creativitate prin prisma job-ului.

Practica yoga folosește atât trupul, cât și mintea și sufletul. Astfel, te face sa traiesti în prezent și favorizează creativitatea. Unele asane au un impact mai mare asupra capacitatilor intelectuale decât altele.

Halasana – postura denumită și Plugul liniștește mintea și stimulează totodată circulația sanguină la nivel cerebral, sporind abilitățile intelectuale și stârnind un “val” de idei creative.

Vrksasana – aceasta postura instaurează o stare de echilibru perfect, permitand creativității să apară dar și să persiste.

Viparita Karani – o postura simpa, la indemana, dar cu proprietăți deosebite asupra minții. Aceasta asana reduce anxietatea și stimuleaza din punct de vedere mental individul.

Balasana – cunoscută și sub denumirea de Postura Copilului, aceasta asana combate stresul și gândurile neplăcute și totodată creeaza mediul perfect pentru creativitate.

Savasana – aceasta asana permite relaxarea completa a trupului, favorizând instalarea liniștii minții. Totodata, permite minții să funcționeze mai bine.

Pregătiri pentru practică:

Este întotdeauna recomandat să incluzi o încălzire de 10 minute înainte de a practica o serie de asane. Îți va ajuta corpul să se pregătească efectiv, să îndepărteze rigiditatea, să crească flexibilitatea și îți va încălzi articulațiile. Indiferent dacă ești începător sau practicant avansat, asigură-te că faci încălzirea. În hatha yoga tradițională, acesta se numește Pawanmuktasana și include rotații și mișcări simple ale degetelor, gleznelor, genunchilor, șoldurilor, umerilor, coatelor, încheieturilor și gâtului.

! Dacă sunteți începători, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

Material susținut de YogasatShop