5 asane care remediaza congestia nazala Skip to main content
5 asane care remediaza congestia nazala

Iarna este anotimpul racelilor, iar nasul infundat este cel mai comun simptom pe care il resimtim in sezonul rece. Exista insa o serie de asane care remediaza instantaneu congestia nazala, ajutandu-te sa iti desfunzi nasul pe cale naturala, fara picaturi nazale sau medicamente.

Savasana – savasana, postura cadavrului, relaxeaza tot corpul, inclusiv caile nazale. Pentru ca Savasana sa iti desfunde nasul, pune-ti sub ceafa un prosop rulat, astfel incat sa facilitezi circulatia aerului de-a lungul cailor nazale.

Adho Mukha Svanasana – postura cainelui va ingreuna respiratia in prima faza, insa daca reusesi sa o mentii pentru o perioada mai indelungata, vei observa ca la un moment dat caile nazale se desfunda brusc. Aceasta asana nu numai ca desfunda nasul, insa stimuleaza circulatia sanguina la nivelul sinusurilor si amelioreaza si durerile specifice sinuzitei.

Citeste: 5 ASANE BENEFICE PENTRU PLAMANI

Matsyasana – cunoscuta si sub denumirea de postura pestelui, aceasta asana reduce congestia nazala si este recomandata si pentru problemele cu sinuzita.

Marjaryasana – postura pisicii ajuta la desfundarea nasului. Asaza-te in postura, apoi mentine-o in timp ce practici respiratia abdominala pret de cateva minute. Va fi dificil in prima faza, mai ales daca ai ambele nari infundate, insa vei observa ca vei reusi sa desfunzi caile nazale in scurt timp.

Ustrasana – postura camilei mareste capacitatea pulmonara si impinge aerul pe caile nazale, combatand congestia nazala.

Citeste: ASANE CARE ÎMBUNĂTĂȚESC FUNCȚIILE RENALE

Pentru curatarea cailor nazale poti folosi zilnic jala neti. Jala neti este o tehnica indiana veche de mii de ani si se traduce prin “curatare cu apa”. In unele parti din India, tehnica de purificare cu recipientul jala neti este la fel de comuna precum este spalatul pe dinti. Jala neti nu numai ca iti curata si desfunda caile nazale, insa trateaza si racelile si previne o sumedenie de afectiuni. Citeste mai mult despre aceasta tehnica aici

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook