Asane care te ajuta sa adormi Skip to main content
Asane care te ajuta sa adormi

Ai probleme cu somnul si nu stii ce sa faci pentru a adormi mai rapid? Iata cum iti poti pune gandurile pe pauza si cum poti permite somnului sa se instaleze cu ajutorul catorva asane.

Viparita Karani – ridica-ti picioarele pe perete si concentreaza-te asupra respiratiei abdominale. Inspira profund si straduieste-te sa expiri cat mai lent, dand voie aerului din cavitatea abdominala sa iasa treptat. In cateva minute, si trupul si mintea vor fi mai relaxate si somnului ii va fi mai usor sa se instaleze.

Ananda Balasana – denumita si postura copilului fericit, aceasta asana inlatura gandurile negative si permite unei stari de bine sa le inlocuiasca pe acestea. E important, de asemenea, sa respiri abdominal in aceasta asana.

Citeste: Remedii pentru bolile cardiovasculare

Pavanmuktasana – aceasta asana va combate disconfortul abdominal, care poate fi cauza insomniilor tale. Executa aceasta asana in fiecare seara, inainte de culcare, si problemele digestive precum crampele, balonarea sau flatulenta vor disparea.

Balasana – poti practica aceasta asana in timpul rugaciunii de seara. Nu numai ca te relaxeaza, insa totodata induce o stare de calm si liniste favorabila somnului.

Savasana – cu aceasta postura ar trebui sa inchei orice sesiune de asane, mai ales daca practici yoga seara. Concentreaza-te asupra respiratiei, urmareste fluxul acesteia si usor-usor vei simti cum somnul te cuprinde.

 

Comenteaza cu Facebook