Asane pentru sănătatea sistemului endocrin. Partea a VI-a. Glanda Pineală Skip to main content
femeie-asana

Glanda pineală este situată la baza creierului și a fost numita ”cel de-al treilea ochi”. Deși experții în medicină nu se pot pronunța cu siguranță asupra tuturor funcțiilor acesteia, se știe ca ea este stimulată de lumina ultravioletă primită prin intermediul ochilor. Aceasta generează în interiorul glandei secreția hormonului numit melatonina, care influențează maturizarea glandelor sexuale și normalizează ciclul menstrual. Melatonina are efecte și asupra hipotalamusului și a rolului acestuia în reglarea ciclului somn/trezie al organismului. De aceea ritmurile naturale ale corpului depind de funcționarea optimă a glandei pineale. Se crede ca ea influențează memoria și buna funcționare a mușchilor legătură cu intuiția.

Glanda pineală însă are și rolul de a crea legătura dintre lumea fizică şi cea spirituală, de aceea este numită şi cel de al treilea ochi. Odată activat, cel de-al treilea ochi ne va permite să facem conexiuni şi să cunoaștem Adevărul. Acesta este asociat cu intuiția, imaginația și concentrarea.

Citește și: Asane pentru sănătatea Gonadelor

Asane pentru sănătatea Glandelor Suprarenale

Asane pentru sănătatea Pancreasului

Asane pentru sănătatea Glandei Timus

Asane pentru sănătatea.Glandei tiroide și paratiroidele

Ajna, chackra celui de-al treilea ochi are de-a face cu înțelepciunea,iar o persoană cu această chakră echilibrată este blândă, intuitivă, creativă şi evoluată din punct de vedere spiritual. Pe de altă parte, persoanele cu dezechilibre la nivelul acestei chakre nu sunt deloc tolerante şi pot avea probleme cu acceptarea realității.

Pentru echilibrarea și decalcifierea Glandei Pineale este recomandat crearea un mediu alcalin al organismului (vezi: Alimente alcaline), incantarea mantrelor și meditația cu 15 minute înainte de răsărit și ultimele 15 minute până la apusul soarelui.

Iată 5 asane benefice pentru sănătatea Glandei Pineale:

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Asanele pot ajuta la ameliorarea simptomelor însă nu este deajuns. Respectarea celor 8 ramuri Yoga este esența care conduce pe drumul vindecării.

Image
Balasana

Balasana

Image
Garudasana

Garudasana

Image
Halasana

Halasana

Image
Salabhasana

Salabhasana

Image
Prasarita Padottanasana

Prasarita Padottanasana

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook