Yoga i-a influentat major viata lui Ziggy, fiul lui Bob Marley: “Yoga m-a ajutat sa realizez ca iubirea este raspunsul” Skip to main content
Yoga i-a influentat major viata lui Ziggy, fiul lui Bob Marley: “Yoga m-a ajutat sa realizez ca iubirea este raspunsul”

Ziggy Marley este fiul legendarului cantaret Bob Marley, care a facut istorie in muzica prin timbrul si mesajul sau. Yoga l-a ajutat pe Ziggy sa ajunga la filosofia vietii sale: “Iubirea este religia mea”, precum declara cantaretul care ii calca tatalui sau pe urme, in acelasi spirit. “Yoga este ceva extraordinar si meditatia este, de asemenea, extraordinara, pentru a te conecta mai mult cu tine insuti.”

Ziggy spune ca yoga i-a influentat major viata, jucand un rol esential in evolutia sa ca om si artist. Din tinerete, el si fratii sai au format trupa “Melody Makers”, compunand cantece pline de pozitivism, cu versuri care ridica nivelul de constientizare. Din 2003, Ziggy s-a lansat si in cariera solo, castigand in 2006 Premiul Grammy cu albumul “Love is my religion”. Albumul a fost foarte apreciat in comunitatile de yoghini si inca se canta in multe studiouri de yoga. In 2009, Ziggy Marley a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album de cantece pentru copii, “Family Time”, realizat in colaborare cu mai multi artisti. Ziggy si sotia sa, Orly, au sase copii si isi impart timpul intre Miami si Los Angeles.

CITESTE SISTEM DE 10 CHAKRE DIN TRATATUL „SANGITA RATNAKARA“ (OCEANUL DE MUZICA ȘI DANS)

“Nu m-am apucat de yoga pentru exercitiile fizice”, spune fiul lui Bob Marley. “Interesul meu a fost pentru spiritualitate, nu pentru asane. Dupa aceea am practicat si posturile.” Ziggy cauta intelepciunea, astfel incat a inceput sa citeasca despre yoga inca din perioada liceului. Cartea “Autobiografia unui yoghin”, scrisa de Paramahansa Yogananda, a avut un impact puternic asupra sa. “Dupa aceea am inceput sa practic asane si meditatii dupa carti, iar asta m-a ajutat mult”.

ziggy marley

Asanele sale preferate sunt Salamba Sirsasana si Halasana, pe care le considera benefice pentru energizarea creierului. Ziggy este un sportiv pasionat, alearga mult si joaca fotbal american. “Asanele mi-au deschis centrii energetici si ma ajuta sa ma mentin echilibrat. Foarte, foarte calm. Foarte centrat. Pur si simplu accept ca ma simt bine si calm.”

CITESTE ȘTIINȚA VINDECĂRII PRIN ROSTIREA DE SUNETE

Marley este un autodidact in practica sa yoga, dar a studiat si cu profesori specializati, care il insotesc in turneele sale din lume. Ziggy nu si-a stabilit o rutina zilnica, el spune ca practica pentru ca se simte bine astfel.  “Trebuie sa marturisesc ca ma face sa ma simt euforic. Imi da un sentiment extrem de placut, ca o doza de drog. Apoi pot sa ma asez sa meditez.”

Copiii sai i se alatura uneori. “Ei sunt mult mai flexibili decat mine”, rade cantaretul. Fiul lui Bob Marley spune ca yoga il face sa se simta bine si viu. “Pur si simplu ma simt mai bine cand practic. Filosofia mea personala este iubirea. Yoga a fost o parte din mine aflata in cautarea realizarii depline, aceea ca iubirea este tot ce conteaza, singura care ramane. Iar yoga ne ajuta sa realizam marile intrebari ale vietii, pe mine yoga m-a ajutat sa realizez ca iubirea este raspunsul.”

 

Hatha Yoga Seva va invita la Yoga Psychology Seminar, un eveniment unic, sustinut de Swami Abhishek Chaitanya Giri Maharaj. Swami este cel mai tanar din ultima generatie de preoti hindusi Maha Mandaleshwar. Astazi, India mai are doar 80 de calugari care detin acest titlu si care transmit mai departe invatamintele stravechi autentice. Seminarul va avea loc in zilele de 6-7 aprilie 2019, la Ramada Bucharest Convention Center. Detalii pentru inscrieri aici.

Comenteaza cu Facebook