Asane de practicat la inceput de an Skip to main content
Asane de practicat la inceput de an

La inceput de an, poti deveni mai ganditor, iti poti cauta motivatia pentru stabilirea unor noi scopuri sau directii in viata. Anumite posturi iti pot fi de folos in acest caz. In plus, o disciplina zilnica este benefica si o poti cultiva inca din prima zi a noului an.

Iata cateva asane pe care le poti practica:

Intr-un ritm rapid, de Vinyasa flow, iti vei spori bataile inimii si vei beneficia de circulatia intensificata a sangelui.

Prima secventa de asane:
- Chaturanga Dandasana
- Uttanasana
- Phalakasana

chaturanga dandasana

Miscarile de forta, rapide, sau “power moves”, pot schimba starea sau dispozitia instantaneu. Miscarile rapide, de trecere intre asane, pregatesc sistemul nervos pentru un flux sporit de energie. Observa cum te simti dupa aceea.

CITESTE 5 asane care remediaza congestia nazala

A doua secventa:
- Virabhadrasana II
- Uttanasana
- Ardha Matsyendrasana
- Pavanamuktasana

Conecteaza-te mai bine cu pamantul prin Virabhadrasana II, postura luptatorului, care contribuie la cresterea rezistentei si a vitalitatii.

virabhadrasana

Postura luptatorului reprezinta un echilibru perfect intre legatura cu trecutul si intentia puternica legata de viitor. Echilibrul dintre acestea, de la mijloc, te instaleaza in prezent. Privirea neclintita iti poate da un plus de incredere.

Pentru mai multa claritate, executa Uttanasana. Cand iti duci si iti pastrezi capul mai jos de inima ti se relaxeaza sistemul nervos. Uneori e ca si cum simti brusc ca respiri si ca gandesti mai limpede. Sangele oxigeneaza creierul. Daca te poti apleca mai mult, poti continua cu statul in cap (Sirsasana), una dintre cele mai renumite si benefice posturi yoga. Inversiunile, in posturi, sunt de folos pentru acceptarea schimbarii cu mai multa usurinta.

CITESTE Asane pentru o mai bună digestie

Ardha Matsyendrasana sau rasucirea coloanei nu este recomandata daca ai mancat prea mult desert. Este de folos pentru eliminarea toxinelor, mai ales excesul de zahar, de grasimi. Rasucirea se face pe ambele parti, ca un burete. Este recomandata pentru o mai buna capacitate de concentrare, pentru o perspectiva mai clara si o imagine de ansamblu, a observatorului, mai buna. E ca si cum ti-ai vedea viata intr-o rasucire de 360 de grade.

Da drumul trecutului incheind cu Pavanamuktasana sau postura eliberarii vantului. Este o postura de compresie blanda a sistemului digestiv, care ajuta organismul sa proceseze mai bine hrana, posibil chiar prin eliberari gazoase. 

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Comenteaza cu Facebook