Asane pentru sănătatea coloanei vertebrale – Hernie lombară Skip to main content
femeie-yoga-asana

Afecțiunile coloanei vertebrale provoacă dureri ce deseori ne împiedică în desfășurarea activităților fizice. O parte din aceste afecțiuni pot fi cauzate de suprasolicitarea fizică care poate implica o presiune puternică asupra rădăcinilor nervilor din canalul vertebral și poate determina contracții musculare puternice. Afecțiunile specifice coloanei vertebrale pot cauza dureri puternice care necesită tratament medicamentos.

Cea mai mai des întâlnită afecțiune a coloanei vertebrale este hernia de disc. Aceasta este o afecțiune de natură neurologică care se manifestată prin senzații de furnicături până la dureri foarte intense. Hernia de disc poate fi rezultatul unor traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, dezvoltându-se astfel fisuri la nivelul exterior al discului. Hernia de disc poate apărea la orice nivel al coloanei vertebrale, însă cel mai des întâlnite sunt la nivelul lombar și cervical.

Atunci când durerile devin constante se recomandă consultul unui specialist.

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Pentru problemele cu vertebrele în zona lombară, nu practicați posturile care implică inversiuni ale spatelui.

CITEȘTE: 6 asane pentru imbunatatirea echilibrului si a posturii

Iată 5 asane care ajută la ameliorarea durerilor provocate de hernia de disc.

Image
femeie-balasana

1. Balasana

Întinde coloana vertebrală, ameliorând durerile de spate. Se practică dimineața, pe stomacul gol pentru 5 respirații profunde.

Image
femeie-padahastasana

2. Padahastasana

Întinde mușchii spatelui și picioarelor. Face coloana vertebrală flexibilă și tonifică nervii. Discurile intervertebrale deplasate în față pot fi readuse în mod natural în poziția normală.

Image
femeie-adho-mukha-svanasana

3. Adho Mukha Svanasana

Re-aliniază coloana vertebrală, creând lungime și contribuind la ușurarea tensiunii din spate. Se practică dimineața, pe stomacul gol pentru 5 respirații profunde.

Image
femeie-paschimottanasana

4. Paschimottanasana

Îmbunătățește circulația sângelui în regiunea spatelui și tonifică nervii spinali. Îmbunătățește alinierea coloanei vertebrale.

Image
femeie-trikonasana

5. Trikonasana

Dezvoltă musculatura coloanei vertebrale și tratează durerile de spate. Corectează postura umerilor și întărește gleznele și genunchi.

! Dacă sunteți începător, nu practicați yoga fără îndrumarea unui instructor autorizat. Unele asane și respirații pot avea efecte nedorite.

 

Comenteaza cu Facebook