7 asane care iti ofera energie pentru toată ziua Skip to main content
femeie-asana-plaja-apus

15 minute de meditație și practicarea asanelor încă de la prima oră a dimineții pot fi ceea ce ai nevoie pentru a reuși să îndeplinești toate task-urile din zi.

Când îți începi ziua prin yoga, îți pui corpul și sângele în mișcare. Îți trezești corpul și mintea. Asanele practicate dimineața elimină stresul mental de la începutului zilei. De asemenea, te va ajuta să te simți puternic și încrezător.

Citește și: De ce se practică yoga doar dimineața și seara

Important! Înaintea practicării oricărei asane sunt necesare exerciții de încălzire.

Iată 7 asane cu care îți poți începe ziua, printr-o practica de doar 15 minute, care iți va asigura un start excelent și energie pentru întreaga zi.

  1. Ardha Bhujangasana

Îndoire ușoară a spatelui din această asană nu numai că îți va oferi energie, ci îți va întări și mușchii spatelui. Este excelentă și ca parte a încălzirii.

  1. Salabhasana

Această asană energizantă îți va pune întreaga masă musculară în mișcare și îți va aduce căldură corpului. De asemenea îți va consolida spatele, bicepșii femurali, tendoanele din spatele genunchiului și fesierii.

Image
femeie-Anjaneyasana
  1. Anjaneyasana

Această asana nu este doar o modalitate excelentă de a aduce energie în corp, ci este, de asemenea, o întindere foarte bună a șoldului și a coloane. Practică această asana pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și a elibera tensiunea de pe șolduri.

  1. Ustrasana

Această poziție este un impuls energetic extraordinar, îmbunătățește flexibilitatea coloanei vertebrale și crește încrederea în forțele proprii.

Image
femeie-Dhanurasana
  1. Dhanurasana

Îndreaptă poziția corpului, deschide umerii și pieptul. Oferă încredere, optimism și claritate.

  1. Matsyasana

Este excelentă pentru a îmbunătăți flexibilitatea coloanei vertebrale superioare și a deschide pieptul, umerii și gâtul. Practică această poziție pentru a energiza corpul și a întări mușchii superiori ai spatelui și ai gâtului.

  1. Balasana

Postura copilului sau Balasana este un mod minunat de a încheia practicarea asanelor. Aceasta relaxează corpul, întarește motivația și senzatia de sigurantă, de încredere. Elimina stresul și oboseala.

 Namaste!

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook