9 asane aproape imposibil de realizat Skip to main content
femeie-asana

Yoga nu înseamnă să te înfășori ca un covrig, însă, ne place să vedem practicienii și profesorii de yoga avansați practicând asane incredibile! Cu toate acestea, majoritatea acestor asane nu sunt destinate persoanelor cu inima slabă și cu atât mai puțin începătorilor.

Citește și: Meridianul splinei: calea deschiderii și a acceptării

 ! Asanele avansate ar trebui practicate numai sub îndrumarea unui profesor de yoga calificat corespunzător.

Image
femeie-Eka-Hasta-Vrksasana

 

Eka Hasta Vrksasana

De parcă echilibrarea inversă pe două mâini nu este suficient de dificilă, unii yoghini o face într-o singură mână! Această asană face parte din seria a 5-a și a 6-a din Ashtanga. Dacă o puteți executa, aveți o forță super impresionantă, concentrarea mentală și încheieturi puternice.

Image
femeie-Sirsa-Padasana

Sirsa Padasana

Această asană este una dintre cele mai intense. Beneficii: echilibru, concentrare mentală intensă și evident - o combinație de forță musculară a spatelui și flexibilitate profundă a coloanei vertebrale.

Image
femeie-Pungu-Mayurasana

 

Pungu Mayurasana

Această asană este în esență Mayurasana - dar folosind un singur braț. Mayurasana întărește încheieturile, umerii și brațele și ajută la îmbunătățirea digestiei datorită presiunii aplicate de brațe. Versiunea într-un singur braț testează cu adevărat concentrarea mentală.

 

Image
tiziana-falcone-Gandha-Bherundasana

Gandha Bherundasana

Una dintre asanele care la prima vedere pare mai contorsionistă decât yoga! Expresia finală este o întindere intensă în partea din față a corpului și o flexiune completă a coloanei vertebrale. (yogi – Tiziana Falcone)

Citește și: Top 5 asane cu inversiuni pentru incepatori

Image
femeie-Sayanasana

Sayanasana

Asana vedeta in Ashtanga yoga, aceasta presupune o forta sporita în brațe, precum și capcitate sporită de menținere a echilibrului. Printre beneficiile acestei asane se numară: sporirea forței fizice, dar și pe a celei interioare, mărirea capacității de menținere a echilibrului, stimularea circulației sanguine la nivelul picioarelor și estompează venele varicoase.

 

Image
tiziana-Kala Bhairavasana

Kala Bhairavasana

Deși această asană arată impresionantă, aparent nu este la fel de dificilă ca unele dintre celelalte de pe această listă. Totuși, plasarea unui picior în spatele capului necesită șolduri foarte deschise și flexibile, pentru a putea face acest lucru cu corpul de pe podea, în timp ce echilibrarea pe o parte necesită tenacitate, concentrare mentală și atletism. Aceasta postura imbunatateste digestia, combate gastrita si este benefica in caz de ficat marit. Presiunea intra-abdominala crescuta in aceasta postura stimuleaza functionarea organelor din cavitatea abdominala. Totodata, fortifica incheieturile, picioarele si musculatura intregului trup. (yogi – Tiziana Falcone)

Image
tiziana-Vrschikasana

 

Vrschikasana sau Taraksvasana

Taraka = un demon care a fost ucis de Kartikeya, zeul războiului, Sva = puterea internă. Vrschikasana are două variante, ambele picioare sprijinind vârful capului sau un picior ridicat drept în sus.

Ajută la întărirea musculaturii abdominale, a umerilor și a spatelui, îmbunătățește echilibrul și, după numele, ajută la creșterea puterii interne. (yogi – Tiziana Falcone)

Image
tiziana-Yoganidrasana

Yoganidrasana

Aceasta asana favorizeaza introspectia si retragerea simturilor (pratyahara). Mai mult decat atat, yoganidrasana lucreaza musculatura spatelui, sporeste flexibilitatea coloanei vertebrale si reduce anxietatea. (yogi – Tiziana Falcone)

Image
femeie-Shavasana

Savasana

Aceasta este considerată printre multe tradiții cea mai importantă postură; totuși câți dintre noi o facem corect? În Shavasana, corpul este complet nemișcat și mintea este relaxată, fiind o provocare pentru cei dintre noi care sunt dornici să se mute la ceva mai dificil din punct de vedere fizic.

Citește și: De ce nu trebuie sa adormi la nidra yoga (sau in timpul relaxarii - Savasana)

Faceți o favoare masivă și exersează această postură până când o execuți corect, urmărind o liniște totală în interior și în exterior.

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook