Luna Noua in Capricorn si eclipsa inelara de soare, 26 decembrie 2019, ce asane sa practici Skip to main content
Luna Noua in Capricorn si eclipsa inelara de soare, 26 decembrie 2019, ce asane sa practici

Eclipsa inelara de soare in Capricorn are loc a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie. Nu este vizibila din tara noastra si dureaza doar 3 minute si 40 de secunde. Aduce claritate mentala si sansa imbunatatirii vietii pe toate planurile.

Luna Noua in Capricorn are loc la ora 07.13, ora Romaniei. Zonele sensibile in aceasta perioada sunt: coloana vertebrala, incheieturile, genunchii, pielea, oasele, ligamentele si tendoanele, splina. Desi Luna Noua iti infuzeaza dinamism si energie, se recomanda precautie in practica, pentru a proteja zonele sensibile sus mentionate.

CITESTE 3 ponturi pentru o iarnă mai fericită

Poti resimti o nevoie puternica de a deveni util societatii si celorlalti. In loc sa cauti motive si justificari in exterior, orienteaza-ti atentia cu si mai multa profunzime in interior. Este o perioada de maturizare, de responsabilizare, de orientare catre scopurile cele mai importante pe care ti le-ai propus.

In aceasta perioada, poti avea tendinta de a subestima ce vrei de la tine si pentru tine. Timiditatea sau neincrederea in fortele proprii pot fi insotite de resentimente sau de faptul ca te-ai simtit neglijat sau ignorat de cei din jur. Nu cauta aprobare, validare din exterior, acestea sunt nocive, doar intaresc ego-ul si nu te ajuta sa scapi de indoieli.

CITESTE Metode ayurvedice de hidratare a pielii in sezonul rece

Este necesara increderea in valorile tale interioare. Numai asa poti evolua catre transformarile pe care le doresti de la tine, de la viata ta si care se pot reflecta si in ceilalti, in jurul tau si in exterior. Aminteste-ti ca nu exteriorul iti transforma interiorul, ci invers.

Cateva asane recomandate in aceasta perioada:

Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana

Parsvottanasana sau postura piramidei

Parsvottanasana

Utkatasana sau postura scaunului

Utkatasana

Garudasana sau postura vulturului

Garudasana

Natarajasana sau postura dansatorului

Natarajasana

Ardha Chandrasana sau postura jumatate de luna

Ardha Chandrasana

Camatkarasana sau postura salbatica

Camatkarasana

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

 

Comenteaza cu Facebook